18th Century House Gains a Unique Sky Blue Conservatory

 Colour: BS16 C33 Size: 6m x 6m approx

After twenty-five years of owning and maintaining a timber conservatory, our customers knew the now rotted structure needed replacing.

Wanting to avoid the upkeep problems of wood, our customers were keen on the benefits of an aluminium structure. However, as the house was built in 1735  and is consequently Grade II* listed. The new design brought the conservatory up to date whilst remaining similar to the original footprint and retaining the lines of the house.

The planners originally had concerns about the metal structure but after a site visit and reviews of our previous projects, they were happy to give the green light – agreeing that our products were finished to a high standard and would replicate the original timber details.

From this point, the customer was eager to get involved choosing a striking sky blue colour for the aluminium and stainless steel balls for the finials. They chose to have cleaner line details to make the structure more desirable, whilst simultaneously acknowledging the Georgian heritage of the main house detail on both the windows and door panels.

With seven grandchildren, our customers enjoy the functionality and size of their new family room.